Преборете симптомите на мигрената без (излишни) лекарства!

Чувството Ви е добре познато. Онази пробождаща болка в главата, позиционирана на определено място, която Ви пречи да изпълнявате задачите си и Ви мъчи с часове, а понякога и с дни. Нещо повече, с нея идва сълзенето на очите, непоносимостта към светлината и други неприятни усещания.

Всеки, който поне веднъж е страдал от главоболие и мигрена, има поне един вид обезболяващо в себе си, за да се предпази от болката. Но можем ли да се справим с нея без прием на лекарства?

Има няколко натурални средства, които могат да Ви помогнат да се справите с болката и придружаващите я симптоми, без да приемате лекарства. Нещо повече, прилагането им ще намали пристъпите на болка, за да се радвате на живота без мигрена и неприятно главоболие.

Ето 7 неща, които да влкючите в ежедневието си, ако искате да се справите с главоболието и мигрената без прием на лекарства.

1. Пийте много вода

Недостатъчната хидратация може да причини главоболие! Всъщност проучванията показват, че хроничната дехидратация е често срещана причина за главоболие и мигрена. За щастие е доказано, че питейната вода облекчава симптомите на главоболие при повечето дехидратирани индивиди в рамките на 30 минути до три часа.

Нещо повече, дехидратирането може да наруши концентрацията и да предизвика раздразнителност, което влошава симптомите. За да избегнете главоболие от дехидратация, фокусирайте се върху пиенето на достатъчно вода през целия ден и яденето на богати на вода храни.

2. Приемайте достатъчно магнезий

Магнезият е важен минерал, необходим за безброй функции в тялото, включително контрол на кръвната захар и грижа за нервите. Интересното е, че магнезият също се е доказал като безопасно, ефективно средство срещу главоболие.

Според проучвания, хората, които често страдат от главоболие и мигрена, са тези, които имат дефицит на магнезий. Ежедневният прием на магнезий спомага за намаляване както на честотата, така и на тежестта на главоболията.

3. Осигурете си качествен сън

Лишаването от сън може да навреди на здравето ви по много начини и дори да доведе до главоболие и мигрена. Доказано е, че хората, които спят по-малко от 6 часа на вечер страдат от по-чести и силни главоболия от онези, които спят между 7 и 9 часа. От друга страна, твърде много сън също е предпоставка за главоболие. Затова е важно, ако искате да се справите с главоболието по естествен начин, да се стремите да си осигурявате почивка с правилна продължителност.

4. Използвайте натурални масла за успокояване

Етеричните масла са силно концентрирани течности, които съдържат ароматни съединения от различни растения. Те имат много терапевтични ползи и най-често се използват локално, въпреки че някои могат да бъдат погълнати.

Етеричните масла от мента и лавандула са особено полезни, когато страдате от главоболие или мигрена.  Доказано е, че прилагането на ментово етерично масло върху слепоочията намалява симптомите на главоболие. Междувременно лавандуловото масло е високо ефективно за намаляване на болката при мигрена и свързаните с нея симптоми, когато се прилага върху горната устна и се вдишва. 

5. Студеният компрес ще облекчи болката

Използването на студен компрес може да помогне за намаляване на симптомите на главоболие.

Прилагането на студени или замразени компреси върху областта на шията или главата намалява възпалението. Също така забавя проводимостта на нервите и свива кръвоносните съдове, като всичко това помага за намаляване на болката.

За да направите студен компрес, напълнете водоустойчив плик с лед и го увийте в мека кърпа. Нанесете компреса на задната част на врата, главата или слепоочията, за да облекчите болката.

6. Направете си чай от джинджифил

Коренът на джинджифила съдържа много полезни съединения, включително антиоксиданти и противовъзпалителни вещества. Нещо повече, джинджифилът помага за намаляване на гаденето и повръщането, често срещани симптоми, свързани със силното главоболие. Можете да вземете джинджифил на прах под формата на капсули или да приготвите чай със свеж корен от джинджифил.

7. Доверете се на мощния ефект на акупунктурата

Акупунктурата е техника на традиционната китайска медицина, при която се стимулират определени точки на тялото, за да се достигне до облекчение на определено състояние. Тази практика е свързана с намаляване на симптомите на главоболие и мигрена. Нещо повече, доказано е, че акупунктурата е също толкова ефективна, колкото и обезболяващите лекарства. За разлика от тях, обаче, е по-безопасна.

Ако обаче не знаете как точно да приложите този метод ефективно, Таопач e тук на помощ.

Ако искате да намалите пристъпите на мигрена и главоболие, ако искате да редуцирате болката, ако искате отново да се радвате на живота си, доверете се на доказаната нанотехнология на Таопач.

Таопач е апликатор, който комбинира действието на иновативните нанокристали с доказаното действие на акупунктурата. Поставени върху конкретна точка от тялото, нанокристалите се активират от топлината и излъчват фотони с различни дължини на вълните. Те имат силата да отпускат мускулите и да облекчават различни състояния, сред които главоболие и мигрена.

Поставен върху тялото Ви, Таопач:

Облекчава болката;

Отпуска мускулите;

Влияе положително на съня като ви помага да спите по-дълбоко;

Намалява възпалението;

Подпомага по-бързото възстановяване на тялото.

Заявете своя Таопач още сега, за да се радвате на живот без главоболие и мигрена.