таопач след празниците

Ако сте попрекалили с трапезата по празниците, не се обвинявайте. Празнуването на Коледа и Нова година на трапеза в компанията на любими хора е незаменима традиция, която носи мигове на безгрижие и радост.

Ако обаче искате да се върнете към идеалното си тегло или да намерите стабилен психо-физически баланс, особено сега, в началото на новата година, има техники за „биохакване“, които наистина могат да ви помогнат. Това са стратегии, които, въведени в ежедневието, могат да подобрят качеството на живот. Ето какви са те:

1) Балансирано хранене и периодично гладуване

След празничните обеди и вечери трябва да се консумират много леки ястия, за да се балансира прекомерният прием на въглехидрати. Златно правило, което трябва да се приложи през този период, а в идеалния случай и през цялата година, е редуването на въглехидрати и протеини, увеличаване на протеиновите предястия, за да се избегнат високите нива на кръвната захар.

Например, ако ядете въглехидрати за обяд, трябва да добавите малко протеини и фибри (напр. зеленчуци), за да намалите гликемичния отговор и да увеличите чувството за ситост.

За да направите кривата на глюкозата по-плавна и да отслабнете, може да предприемете следните стъпки:

  • Пийте ябълков оцет преди хранене (намалява нивото на кръвната захар, намалява чувството на глад);
  • Започнете със зелена салата;
  • Яжте храни в следния ред: фибри, протеини, мазнини, нишесте и захари;
  • Заменете захарта с плодове;
  • Предпочитайте здравословен десерт пред обработена закуска (десерт, като черен шоколад, освен че е антиоксидант, е и по-малко калоричен);
  • Изберете солени закуски, когато е възможно;
  • Правете упражнения (отървете се от излишната глюкоза, като упражнявате мускулите си, ходете след обяд около 45 минути).
  • Освен това периодичното гладуване, т.е. ежедневното въздържане или ограничаване на храната в определен период от време (най-популярното е 16:8 и се състои от 16-часово гладуване и 8 часа, в които да приемате храна), може да е друго решение, защото когато червата са свободни от храносмилателния процес, тялото може да се самовъзстановява по-бързо.

2) Хибридни тренировки с голямо въздействие

Добре известно е, че физическите упражнения играят основна роля за психическото и физическото здраве. По време на празниците трябва да тренирате по-интензивно, за да имате по-активен метаболизъм и по-здраво тяло, като редувате аеробни и анаеробни упражнения. Разбира се, ходенето, както споменахме по-рано, винаги е добър избор!

Физическата активност подобрява физическата форма и позволява на сърдечно-съдовата система да доставя по-голямо количество кислород на тялото, като стимулира укрепването на някои мускули и диафрагмата, която играе важна роля при дишането. Следователно спортуването помага за предотвратяване на сърдечно-съдови и метаболитни заболявания.

3) Регулиране на съня

По-ранното лягане е от съществено значение за осигуряване на възстановяване и поддържане на работата на организма ни.

Сънят дори само с един час повече, по време на празниците, че и през цялата година (за сметка на по-ранно лягане), може да ни помогне да се събудим по-здрави и да имаме повече енергия.

4) Дълбоко дишане

Дълбокото дишане е ефективна техника за забавяне на сърдечната честота, понижаване или стабилизиране на кръвното налягане, намаляване на тревожността и стреса и подобряване на психо-физическото благосъстояние. Отделяйте поне по 5 минути дневно за дихателни упражнения.

5) Контрастни душове

Редуването на топъл и студен душ (24°С – 27°С) 2-4 пъти е една от биохакинг техниките, която носи редица ползи. Контрастните душове тонизират мускулатурата и имат общ ободряващ ефект върху умореното тяло; укрепват имунната система, която ни предпазва от заболявания; подобряват кръвообращението; ускоряват метаболизма и изгарянето на калории.

6) Светлинна терапия Taopatch®

Нашето нанотехнологично медицинско устройство, чрез излъчване на терапевтична светлина, може да стимулира производството на енергия в клетките, подобрявайки тяхната комуникация и функции.

В резултат на това може да подобри подвижността на ставите, да увеличи енергия и да балансира циркадния ритъм на сън/бодърстване, намалявайки стреса.

Освен това светлинната терапия може да ускори метаболизма. Добавен към балансирана, богата на фибри диета и всички останали стратегии, които разгледахме по-горе, Taopatch® може да стимулира и ускори работата на метаболизма при усвояването на захарите. Смята се за най-добрата стратегия за биохакинг, тъй като дава и много други предимства чрез излъчване на широк спектър от дължини на вълните, без да отделя никакви химикали и без странични ефекти.

Следователно Taopatch® може да се превърне в чудесен съюзник за стимулиране на тялото и ума по правилния начин през този период и през цялата година.

Започнете 2024 г. по най-добрия начин, като си подарите здраве с Taopatch®!