Ще се опитаме да отговорим на най-често задаваните въпроси за апликаторите и тяхната употреба.

Какво представлява Таопач?

Медицинското изделие Taopatch® е нанотехнологично устройство. Излъчва фотони (светлина) с дължини на вълните, като тези, използвани в лазерната терапия (с ултра нисък интензитет), и фотони с дължини на вълните, еднакви на тази, с които клетките комуникират помежду си. Чрез действието си, устройството стимулира централната нервна система и й „припомня“ как трябва да комуникира с останалата част от тялото. Научете повече от нашето ВИДЕО.

За какво помага Таопач? Какви са ползите за здравето?

Таопач подобрява движението на тялото и спомага за възстановяване на равновесието и баланса, за повече енергия, по-пълноценен сън, облекчава симптоми като болка, умора, спастичност при множествена склероза, подобрява проприоцепцията; подобрява качеството на живота на хора с паркинсон, фибромиалгия и артрит; подобрява мускулния тонус и стойката; подобрява спортното представяне и ускорява възстановяването на спортисти, след състезания.

Как се прилага Таопач?

Taopatch® се прилага в определени точки на тялото – акупунктурни, тригерни, анатомични. Топлината на тялото активира фотоните в апликатора, които са със специфични терапевтични честоти, подобни на честотите на биофотоните, които нервните ни клетки използват за комуникация. Така, тази патентована технология помага на тялото да възвърне енергийния си баланс и мускулния тонус, което води до много ползи за здравето, от по-добро равновесие, повишена енергия, подобрен метаболизъм, по-добра двигателна активност и стойка до по-добър сън, концентрация, спортни постижения, облекчаване на болката и други.

Къде се поставят апликаторите?

Създадени са различни протоколи за приложение в зависимост от разглеждания проблем. Протоколите се изпълняват с различен брой апликатори – например:  2, 3, 5, 6, 9 и повече залепени в различни акупунктурни, тригерни или анатомични точки. Част от протоколите се изпълняват в лекарския кабинет от лицензиран терапевт, част от протоколите са за домашно приложение.

Какъв е срока на годност на устройството?

Срока на годност на медицинското изделие Taopatch® е 10 години преди отваряне, и 30 месеца след отваряне на опаковката.

Водоустойчив ли е?

Да. Може спокойно да се къпете с него, да плувате или да практикувате други водни спортове.

Необходими ли са батерии?

Не. Taopatch® използва топлината на тялото, за да отделя фотони (светлина).

Колко дълго да се носи?

Таопач са създадени за подпомагане на здравето. Тъй като действието им е свързано с ребаланс на организма, те са проектирани за дълготрайно приложение. Повечето протоколи са с продължителност 1 месец /с изключение на протоколите за болка, които въздействат мигновено и/или се прилагат до 45 минути в зависимост от проблема/. Първоначалният протокол за основен ребаланс на тялото е следният:

 • Първата седмица носите 2 апликатора Таопач по 4 часа.
 • Втората седмица – 8 часа.
 • Трета седмица – 16 часа (докато сте будни).
 • След 3-та седмица можете да ги носите 24/7 в продължение на 2,5 години.  За този първоначален протокол се използват 2 апликатора, които се прикрепят с лепенка.
 • От изключително важно значение е приема на вода – по възможност по 1 чаша вода на всеки час. Общата препоръка за хидратация е 30 ml/kg тегло на ден. Например ако тежите 70 кг., трябва да пиете по 2,100 мл. вода дневно, по възможност равномерно разпределена през деня.

Как се поддържа и почиства?

Може да почиствате Taopatch® с топла вода и сапун или с дезинфектант без алкохол. С течение на времето може да се забележи обезцветяване на повърхността на апликатора, но това няма да повлияе на ефикасността му.

Може ли и друг човек, например член на семейството да го носи?

Да. Няма проблем и друг член на семейството или приятел да носи Taopatch®. Необходимо е апликатора да се почисти.

Къде се произвежда и продава?

Устройствата се произвеждат в Италия. Повече информация може да намерите на сайта на производителя: www.taopatch.com. Медицинското изделие се предлага в Англия, Франция, Япония, Съединени Американски Щати, Словения, България и др.

Какви видове апликатори има?

В зависимост от състава си и броя дължини на вълните които излъчват, има различни видове Таопач:

 • TAOPATCH START – 190 дължини на вълните
 • TAOPATCH EMOTION – 100 дължини на вълните
 • TAOPATCH SPORT – 130 дължини на вълните
 • TAOPATCH MINI – 190 дължини на вълните
 • TAOPATCH STRIPES – 220 дължини на вълните
 • TAOPATCH TMJ – 220 дължини на вълните
 • TAOPATCH PRO – 350 дължини на вълните
 • TAOPATCH PHYSIO – 220 дължини на вълните
 • TAOPATCH FOCUS – 350 дължини на вълните
 • TAOPATCH PLATINUM – 650 дължини на вълните

Къде мога да се консултирам със специалист, прилагащ технологията Таопач?

Имаме специалисти, които ще Ви запознаят с Таопач, да Ви консултират и наблюдават по време на приложението.

Мога ли да го пробвам преди да го купя? 

Може да усетите въздействието на устройствата по време на прегледа при някой от оторизираните ни терапевти. Те ще Ви предложат най-подходящата терапия и схема за употреба. За момента само в София предлагаме услугата „КУПИ И ОПИТАЙ“, а ако не сте доволни от резултата, ще ви върнем парите.

Какво се прави при повреда?

Апликаторът може да се повреди, ако се използва неподходяща лепенка за прикрепяне. Съветваме Ви да използвате лепенка 3M Micropore, която е изпитана и одобрена от производителя и може да се закупи от аптеките. Ако все пак, при смяна на лепенката се повреди горния слой на апликатора, ще ви го заменим с нов. Както всяко устройство, за да направим замяната е нужно да ни върнете повредения апликатор, без да се опитвате да го поправяте сами по какъвто и да е начин.

Какво представлява „КУПИ И ОПИТАЙ“?

„КУПИ И ОПИТАЙ“ е услуга, която предлагаме в София. Записвате си час за консултация на тел. 0888 13 40 48, 02/470 16 16, на която наш специалист Ви прави тестове, запознава Ви с начина на приложение и Ви проследява. След първия, адаптационен месец, апликаторите започват да се носят по 24 часа в денонощието. Ако след втория месец не постигнете очакваните резултати, Ви връщаме парите.