Какво представлява Таопач?

Медицинското изделие Taopatch® е нанотехнологично устройство. Излъчва в тялото фотони (светлина) с дължини на вълните, като тези, използвани в лазерната терапия (с ултра нисък интензитет), и фотони с дължини на вълните, еднакви на тази, с които клетките комуникират помежду си. Чрез действието си, апликатора стимулира централната нервна система и й „припомня“ как трябва да комуникира с останалата част от тялото. Научете повече от нашето ВИДЕО.

За какво помага Таопач? Какви са ползите за здравето?

Апликаторът Таопач спомага за ребаланс на тялото, за повече енергия, по-пълноценен сън и настроение, облекчава симптомите като болка, умора, спастичност при множествена склероза, подобрява равновесието, движението, проприоцепцията и баланса; подобрява живота на хора с паркинсон, фибромиалгия и артрит; подобрява мускулния тонус и стойката; подобрява спортното представяне и ускорява възстановяването на спортисти, след състезания.

Как се прилага Таопач?

Апликаторът Taopatch® се прилага в определени точки на тялото – акупунктурни, тригерни, анатомични. Топлината на тялото активира фотоните в апликатора, които са със специфични терапевтични честоти, подобни на честотите на биофотоните, които нервните ни клетки използват за комуникация. Така, тази патентована технология помага на тялото възвърне енергийния си баланс и мускулния тонус, което води до много ползи за здравето, от по-добро равновесие, повишена енергия, по-добра двигателна активност и стойка до по-добър сън, концентрация, спортни постижения, облекчаване на болката и други.

Къде се поставят апликаторите?

Създадени са различни протоколи за приложение в зависимост от разглеждания проблем. Протоколите се изпълняват с различен брой апликатори – например:  2, 3, 5, 6, 9 и повече залепени в различни акупунктурни, тригерни или анатомични точки. Част от протоколите се изпълняват в лекарския кабинет от лицензиран апликатор, част от протоколите може да се изпълняват в къщи.

Какъв е срока на годност на апликатора?

Срока на годност на медицинското изделие Taopatch® е 10 години преди отваряне, и 30 месеца след отваряне на опаковката.

Водоустойчив ли е?

Да. Може спокойно да се къпете с него, да плувате или да практикувате други водни спортове.

Необходими ли са батерии?

Не. Taopatch® използва топлината на тялото, за да отделя фотони (светлина).

Колко дълго да се носи?

Апликаторите Таопач са създадени за подпомагане на здравето. Тъй като действието им е свързано с ребаланс на организма, те са проектирани за дълготрайно приложение. Повечето протоколи са с продължителност 1 месец /с изключение на протоколите за болка, които въздействат мигновено и/или се прилагат до 45 минути в зависимост от проблема/. Първоначалният протокол за основен ребаланс на тялото е следният:

  • Първата седмица носите 2 апликатора Таопач по 4 часа.
  • Втората седмица – 8 часа.
  • Трета седмица – 16 часа (докато сте будни).
  • След 3-та седмица можете да ги носите 24/7 в продължение на 2,5 години.  За този първоначален протокол се използват 2 апликатора, които се прикрепят лепенка.
  • От изключително важно значение е приема на вода – по възможност по 1 чаша вода на всеки час. Общата препоръка за хидратация е 30 ml/kg тегло на ден. Например ако тежите 70 кг., трябва да пиете по 2,100 мл. вода дневно, по възможност равномерно разпределена през деня.

Как се поддържа и почиства?

Може да почиствате Taopatch® с топла вода и сапун или с дезинфектант без алкохол. С течение на времето може да се забележи обезцветяване на повърхността на апликатора, но това няма да повлияе на ефикасността му.

Може ли и друг човек, например член на семейството да го носи?

Да. Няма проблем и друг член на семейството или приятел да носи Taopatch®. Необходимо е апликатора да се почисти.

Къде се произвежда и продава?

Апликаторите се произвеждат в Италия. Повече информация може да намерите на сайта на производителя: www.taopatch.com. Медицинското изделие се предлага в Англия, Франция, Япония, Съединени Американски Щати, България.

Мога ли да го пробвам преди да го купя? 

Ако живеете в София, може с предварително записване на тел. 02 988 0773 да ни посетите в офиса, да се запознаете с апликатора и да го изпробвате.

Къде мога да се консултирам със специалист, прилагащ технологията Таопач?

Имаме специалисти, които могат да Ви запознаят с Таопач, да Ви консултират и наблюдават по време на приложението й.

Какво се прави при повреда?

Апликаторът може да се повреди, ако се използва неподходяща лепенка за прикрепяне. Съветваме Ви да използвате лепенка 3M Transpore, която е изпитана и одобрена от производителя и може да се закупи от аптеките. Ако все пак, при смяна на лепенката се повреди горния слой на апликатора, ще ви го заменим с нов.