taopatch hug

Със сигурност и вие сте го забелязали… когато прегърнете близък, любим човек, изпитвате усещане за благополучие.

Сигурно си мислите, че това се случва, защото човекът, когото прегръщате, е специален и следователно това приятно усещане е свързано с чувствата, но причината не е само тази … Според науката, усещането на топлината на друго тяло предизвиква неврофизиологичен отговор, който реактивира и регенерира организма, което ни кара да се чувстваме по-добре.

Това установи проучване на Виенския университет, проведено от професор Юрген Сандкюлер, според което, когато прегърнете някого, в кръвта се освобождава окситоцин, хормон, който намалява кръвното налягане, стреса и тревожността и помага за подобряване на паметта.

Не само това, според друго американско изследване, проведено от изследователи от университета Карнеги Мелън и университета на Вирджиния и публикувано в Psychological Science, прегръдките биха били добро лекарство, тъй като биха увеличили защитата при инфекции като настинки. Контактът на две тела, които се държат едно друго, предизвиква реакция на невротрансмитерно ниво. Увеличаването на производството на ендорфини – невротрансмитери, които намаляват прага на болката, синхронизират дишането, намаляват сърдечната честота (Heart Rate Variability), като по този начин се премахва стреса, безпокойството и тревогата, укрепва се имунната система.

Като се имат предвид благоприятните ефекти върху психо-физическото здраве, преди няколко години се ражда истинска терапия с прегръдка, която се състои от сесии, които помагат за възстановяване на баланса на тялото и емоциите, благодарение на обикновена прегръдка.

Тази стратегия за намаляване на тревожността и стреса със сигурност е сред най-сладките и най-малко инвазивните. Има обаче и друг начин да получите същите резултати, без химия или странични ефекти: светлинна терапия.

Всеизвестно е, че светлината има силен положителен ефект върху нашето психо-емоционално равновесие и благосъстояние. Помислете само за ефекта от почивката на слънце и доброто самочувствие, което продължава дни наред. Дори еднократно лечение със светлинна терапия има антидепресивен ефект, който доказано продължава няколко дни след това.

Taopatch®, мини лазер за светлинна терапия, може да предложи същите предимства, но по постоянен и продължителен начин, тъй като може да се носи. Нашето нанотехнологично медицинско устройство подхранва тялото с широк спектър от терапевтични светлинни дължини на вълните, които подобряват енергийния, метаболитен и хормонален аспект на организма. В допълнение към насърчаването на комуникацията между централната нервна система и периферните рецептори, подобряването на проприоцепцията и движението, Taopatch® стимулира освобождаването на невротрансмитери, които противодействат на стреса.

Изследване, проведено върху хора, страдащи от множествена склероза, демонстрира как употребата на Taopatch® стимулира ендогенното производство на витамин D, основен хормон за регулиране на настроението, подобрявайки техния психо-емоционален аспект.

Прилагането на Taopatch® EMOTION, помага за лечение на емоционалния аспект, благодарение на излъчването на специфични дължини на вълните, които балансират автономната нервна система и помагат възстановяването на хармонията, като намаляват безпокойството и стреса.

Taopatch® влияе на различни аспекти на здравето. Носи ползи, подобни на тези, получени с прегръдка. Нашето нанотехнологично медицинско устройство ви прегръща….