suntherapy taopatch

Светлината се използва с лечебни цели още от античността.

Хипократ описва как под въздействието на слънчевите лъчи се повлиява благоприятно лечението на различни заболявания. За римските и арабските лекари слънчевата светлина е обичайна терапия в медицинската практика.

Светлинната терапия – класически наричана хелиотерапия – се състои или от излагане на дневна светлина или някаква еквивалентна форма на светлина, или от излагане на специфична дължина на вълната от светлината.

Днес е известно, че човешкият организъм трансформира светлината в електрохимична енергия, която стимулира метаболизма и засилва имунитета. В съвременната медицина се използват различни видове светлинни терапии (фототерапии).

Общата реакция на организма спрямо ултравиолетовите лъчи се характеризира с нормализиране на обмяната на веществата, засилване на имунобиологичните функции на организма, противоалергични и други биохимични промени.

Ултравиолетовите лъчи се разделят на 3 фракции:

  • UVA лъчи (400-320 nm), които от своя страна се делят на UVA1 (340-440 nm) и UVA2 (320-340 nm)
  • UVB лъчи (320-280 nm)
  • UVC лъчи (280-180 nm)

Датският лекар Нилс Риберг Финсен (Niels Ryberg Finsen) се смята за откривател на съвременната фототерапия. Той експериментира с различни изкуствени светлинни източници и открива, че кожните обриви при вариола се повлияват благоприятно при излагане на пациента на червена светлина.

Установява, че болестта лупус (вълчанка, кожна туберкулоза) се повлиява от няколкомесечно излагане на ултравиолетова светлина до степен на пълно излекуване. Той разработва първия уред с технически синтезирана слънчева светлина и постига забележителни резултати при лечението на пациенти.

Трудове на Финсен за фототерапията са преведени на немски и френски. Поканен е да членува в научни дружества в Дания, Исландия, Германия и Русия. През 1899 г. е удостоен с благородническа титла – рицар на Ордена на Данеброг а през 1903 г. е удостоен с Нобеловата награда за физиология и медицина.

Всички знаем, откъде идва слънчевата светлина, че има вълново-корпускулярен характер, че се държи и като частица, и като вълна. Знаем и сме изпитали върху себе си ползите от светлината. През последните 20 години, те са научно доказани, обяснени, систематизирани!

Слънцето е причината тялото на човека да произвежда Витамин D3. Ултравиолетовите лъчи от тип В (UVB) задействат процес по производство на витамин D от тялото ни. Излагането на по-голяма част от кожата на слънчева светлина за 20-30 минути трябва да се прави поне по 3-4 пъти седмично.

Витамин D3 участва в различни жизнено важни процеси в тялото. Много лекари препоръчват ежедневно излагане на слънце като част от антидепресивна и противоракова терапия.

При наличие на дълги периоди без слънчева светлина много хора изпадат в депресия – така нареченото сезонно афективно разстройство (САР). Освен депресивното чувство, в такива моменти засегнатите изпитват и недостиг на енергия, тъга, липса на мотивация, обезсърчение и др. В тези случай по-дългото пребиваване на открито или излагането на специални лампи, които имитират слънчева светлина спомага за подобряване на състоянието и намаляват симптомите на депресия.

Слънчевата светлина доказано намалява стреса, тревожността и необходимостта от приемане на обезболяващи медикаменти при пациенти, претърпели операция, сочат данни от изследвнията в тази област, проведени през последниет 15 години. Установено е и, че хората, изложени на слънце по 6 часа на ден са по-способни да се концентрират в течение на остатъка от деня. Слънчевата светлина помага за ограничаването на висцералните мазнини, пряко свързани със затлъстяването и последващите от него заболявания като диабет и сърдечносъдови проблеми.

Преди по-малко от десетилетие, Фабио Фонтана, доктор на биомедицинските науки, търсейки лечение за себе си, изобретява Таопач нанотехнологично устройство, което позволява да получавате слънчева светлина, когато тя отсъства. Светлина за здраве!

Апликаторът Taopatch преобразува топлината на тялото в светлина и я изпраща към нервната система. Този процес рестартира комуникацията между нервната система и останалата част от тялото, предизвиквайки редица положителни за здравето ползи – обезболяване, подорбяване на стойката и равновесието, повишаване на жизнената енергия.

Taopatch може да се използва за третиране на редица заболявания, включително болки в ставите, невромускулна болка, предменструален синдром (ПМС) и други. Когато се прилага в специфични акупунктурни точки, намалиява стреса и тревожността, подобрява фокуса и концентрацията,  повишава спортните резултати и намалява времето за възстановяване.

Мисията на Taopatch е да трансформира фокусираната върху симптомите фармацевтична медицина в биофизична.

Чрез комбиниране на акупресура с най-модерните технологични лечения със светлинна терапия и нанотехнологии, Taopatch е решението на бъдещето.

Още информация може на намерите на taopatch.com