Eleonora Annibali

Eleonora AnnibaliСлед седем години практика и експерименти знаем, че Taopatch е помогнал изключително много на спортистите и отборите, както по време на състезания, така и след тях – за по-бързо възстановяване!

В момента помагаме на отбори като Catania Beach Volley и Scaligera Basket и много спортисти като Eleonora Annibali, един от основните играчи на шампионския отбор на италианската лига по волейбол.

Taopatch sport подобрява стойката, движението и представянето във всички спортни дисциплини. Подобрява проприоцепцията и равновесието на тяло, симетрията на таза и долните крайници и резултата се усеща веднага!

Научно доказахме и публикувахме в Списание за спортната медицина, че използването на TAOPATCH SPORT намалява залитанията и подобрява равновесието дори след 4 часа физическа активност.

За по-добри спортни резултати имате нужда от 4 апликатора Taopatch Sport

Два от тях сe поставят на основните точки за балансиране /на прешлен С7 и на слънчевия сплит/, а другите два се поставят в една от следните точки и на двата крака:

  • на точка 36 по меридиана на стомаха – ST-36 по един на всеки крак (Дзу Сан Ли)
  • или на точка 1 по меридиана на бъбреците KI-1 по един на всеки крак (Yongquan-1). Тази точка не се препоръчва за стимулация при бременни.

 

ST-36Yongquan (Ki-1), major gate of the energy system

 

 

 

 

 

 

 

За по-бързо възстановяване имате нужда от 3 апликатора Taopatch Sport

CV17 gb42 LIV3

 

  • 1 апликатор се поставя на точка REN-17 (CV17), която се намира на линията на гръдните зърна или от ключицата надолу, на четвъртото междуребрие
  • 1 апликатор се поставя на меридиана на жълката в точка GB-42  на левия крак
  • 1 апликатор се поставя на меридиана на черния дроб LIV-3 на десния крак

Всички апликатори Taopatch имат радиус на действие от 1-4 cm. Затова не е абсолютно необходимо точното намиране на посочената акупунктурна точка.

Ако познавате специалист по акупунктура – той може да Ви помогне първоначално в определянето на точките.

Вече има и доста мобилни приложения за акупунктура, които също могат да ви помогнат.

Научни публикации в The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness:

2018 г. – Effects of nanotechnology-based devices on postural control in healthy subjects

2020 г. – Performance, balance and posture variations with Occlusal Splint and Taopatch® devices. A retrospettive cross-over study