Спортувате ли редовно? Искате ли да подобрите своите резултати?

Ако водите активен начин на живот… ако сте професионален спортист… ако просто искате да поддържате тялото си във форма…то най-вероятно се чудите как може да подобрите резултатите си, да ускорите възстановяването и да се погрижите по-добре за здравословното си състояние.

Всеки човек е уникален и затова няма универсален вариант за всички, когато става въпрос за спортуване и тренировки. Ето защо, ако искате да се погрижите за здравето си, слушайте тялото си. То често изпраща фини (и не толкова фини) сигнали за това от какво има нужда. Тялото най-добре ще ви покаже как да се справите със стреса. Колкото повече сте в тон с тялото си, толкова по-добре можете да оптимизирате тренировките си, да избегнете наранявания и болести.

Следващите 5 съвета имат за цел да ви покажат как да се погрижите за тялото си, ако сте професионален атлет или просто спортувате, за да поддържате тялото си във форма.

1. Не се сравнявайте с никой друг

Ако спортът е част от живота ви, то най-вероятно често търсите вдъхновение от спортисти, на които се възхищавате. И дори това да е добре от една страна, от друга може да ви изиграе лоша шега. Не се сравнявайте с любимите си спортисти, нито с когото и да било. Сравнението може да ви накара да пресилвате тялото си с цел да достигнете нечии други резултати, а прекаленото натоварване може да доведе до травми и наранявания.

Ето защо, е важно да се мотивирате, обръщайки се към любимите си атлети, но не забравяйте, че вашето тяло е различно и има нужда от своето собствено време да достигне до най-добрата си форма.

2. Подгответе ума си

Спортът е много повече от просто физически упражнения. Способността да вярвате в себе си и да се фокусирате върху това, което вършите, може значително да повлияе на спортните ви постижения. Връзката ум-тяло е невероятна и колкото повече тренирате ума си да се справя с психическия стрес, толкова по-добре се справяте с физическите упражнения.

От друга страна, когато не се представяте според очакванията си, умът е това, от което имате нужда, за да се възстановите. Забравете за негативните приказки и бъдете позитивни. Не се самонаказвайте в ума си, а запазете спокойствие. Така ще позволите на тялото си да се възстанови без допълнителен стрес.

3. Избягайте от рутината

Не правете просто една и съща дейност всеки ден. Предизвикайте тялото си и по други начини. Разнообразните дейности, като силови тренировки, плуване, йога и др., не само тренират различни мускулни групи, но и поддържат ума ви свеж. Ако не сте сигурни какво да правите, опитайте няколко различни спорта и вижте кое ще ви хареса най-много.

Разнообразните тренировки на седмична база имат още едно полезно качество. Те помагат да се предотвратят претоварване и износване,свъразни с повтарящи се дейности. Освен това е забавно да опитате нещо ново.

4. Заложете на качеството пред количеството

Може би си мислите, че ако спортувате всеки ден, това ще ви донесе желаните резултати по-бързо, но всъщност не е така. В спорта, качеството е много по-важно от количеството. Пълноценните тренировки ще ви отведат по-близо до целта от честите такива. Ето защо е важно да спортувате когато се чувствате отпочинали и във форма. Не насилвайте тялото си да спортува, ако не се чувствате добре или не сте в подходящата форма за тренировки. Вместо това си вземете почивка и позволете на тялото си да се възстанови.

5. Почивката и възстановяването са също толкова важни

Ако искате да подобрите представянето си, обърнете внимание на почивката и времето за възстановяване. Те са също толкова важни, колкото и самият спорт. Мислете за тренировката като за натоварване на тялото. То реагира на това натоварване като засилва възстановителния процес. Така мускулите ви стават по-силни и издръжливи.  НО, ако постоянно стресирате тялото си, то няма възможност да се възстанови и изгради обратно.

Ето защо, нужно е да отделите достатъчно време за почивка и възстановяване, като го правите редовно. Почивката не означава по-лека тренировка или целодневна разходка в гората. Важно е да оставите тялото си да се възстанови напълно, преди да започнете да го натоварвате отново.

Таопач Спорт – устройството, което ще ви помогне да възстановите тялото си по-бързо и ще подобри спортните ви постижения

Ако искате да ускорите възстановяването, ако искате да подобрите постиженията си, ако искате да се погрижите по-добре за здравето си, доверете се на изпитаната от 250 000 души нанотехнология на Таопач Спорт.

Таопач е апликатор, който се грижи за здравето на тялото благодарение на съдържащите се в него нанокристали. Поставени върху тялото, нанокристалите се активират от неговата топлина и излъчват фотони с различни дължини на вълните. Тези фотони имат силата да стимулират определени рецептори в тялото и да отпускат мускулите.

Поставен върху тялото ви, Таопач Спорт:

  • Облекчава болката;
  • Подобрява стойката;
  • Влияе положително на съня като ви помага да спите по-дълбоко;
  • Подобрява фокуса и концентрацията;
  • Подпомага по-бързото възстановяване на тялото.

Заявете своя Таопач Спорт още сега, за да се радвате на нови спортни постижения и завидно здраве.